Partim de viatge!

Sapa, imprescindible

partimdeviatge | 04 Agost, 2007 10:09

No podem dir amb tota certesa que es el que mes ens ha agradat del viatge, pero es una visita imprescindible si es ve per aqui.

Molta montanya, moltissim fang, molt d'arros i bastants de bufals, que es creuen al teu cami.

Hi hem estat tres dies complets, ja que per anar i per tornar ferem nit en un tren nocturn. Alla varem dormir una nit a un Hotel de Sapa (Mountain View) i l'altra nit a una casa del poble Tan Van (que pareixia una casa de colonies).

La nostra estada a Sapa va consistir amb un trekking de tres dies. El primer dia va ser molt senzill, va consistir en una visita al poble de Cat Cat a tres quilometres de Sapa i una cascada marro (espectacular pero poc romantica).

Tot els trajectes els ferem a traves de terrasses d'arros, com els marges, aprofiten terrenys amb desnivells per al cultiu. Era una excursio molt facil perque practicament tot el recorregut es feia per un cami empedrat i a mes tornaves a l'hotel a dinar. L'horabaixa varem visitar el poble de Sapa i el seu mercat, per despres anar a dormir a l'hotel.

El segon dia el trekking ja va ser un poc mes duret. Ens veureu amb un basto, era imprescindible si et volies moure pel fang sense patinar cada dos per tres. Els bastons ens costaren a cada un 5.000 dongs, com una botella d'aigua de 1,5L, i va ser la millor compra del viatge.

Aquestes dones H'mong varen fer amb nosaltres el cami de Sapa fins Lao Chai, i quan va ser necessari ens donaven un cop de ma, evidentment una vegada arribarem al seu poble els hi varem comprar a cada una un detallet. Quan haguerem dinat, elles quedaren i nosaltres partirem cap a Tan Van.

Els bufals son presents alla on hi hagi arros sembrat. Sempre els menen nins de menys de sis anys amb un verguero o estirant-lis la coa quan no van per on volen. En un dels regateigs amb na Chi (una nina molt guapa de 9 anys que parlava vietnamita, H'mong, Dzao i angles) el tema de discussio fou qui havia de besar un bufal.

La nit que passarem al poble de Tan Van varem coincidir amb uns estudiants de medicina francesos que feien les practiques a un hospital de Hanoi, una parella de catalans que viatjaven amb la petita Iris (1 any i mig), tres israelians (un d'ells clavat al padri jove d'en Rafel) i un nord-america que repartia llenya contra en Bush.

Aixi ens quedaren les sabates despres de llenegar, potejar i ficar els peus dins el fang durant aquells dies. A Sapa, t'ofereixen netejar-les i secar-les be de preu en dues hores.

El darrer dia anarem de Tan Van fins a la cascada, i aprofitarem per pujar al poble de ...(no ho recordam ara mateix), habitat per Dzaos vermells (la nina que teniu abaix).

De la cascada a Sapa ens varen tornar en Jeep, ja haviem caminat prou pel fang.

Es una llastima que quan fas l'excursio estas mes concentrat en no caure pel fang que en gaudir del lloc on et trobes, havies de vigilar cada passa.

Conductor professional de bufals.

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIË: no es permet escriure http als comentaris.
Amb suport per a Gravatars
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by LifeType - Design by BalearWeb